torsdag 30. juni 2016

Giveaway - Bloggen har passert 100.000 sidevisninger!


Hurra! Bloggen min har passert 100.000 sidevisninger og da er det på tide med en liten giveaway!
Denne lille giveaway er en fargeglad duk heklet av "African Flowers" i bomullsgarn og i spreke farger. Formen på duken er oval og passer utmerket på verandabordet eller kanskje i drivhuset. 
For å være med på trekningen av duken gjør du følgende: 
* legg deg til som følger av bloggen min (bli medlem på dette nettverket på venstre side av bloggen)
* legg igjen en kommentar nederst på dette blogginnlegget (du kan også kommentere som anonym - men husk å oppgi navn så jeg kan nå deg!)
Det er lov å gjøre begge deler, da dobler du vinnersjansene dine. Trekning skjer på søndag kveld.
Jeg vil gjerne få takke alle dere som er trofaste følgere og besøkende på bloggen min, alle dere som legger igjen koselige kommentarer og dere som tilfeldigvis ramlet innom akkurat min blogg. 
Tusen takk til dere alle ♥

Duken er en kopi (men ikke helt lik) den duken jeg heklet til meg selv i mars 2015 og som jeg har brukt hver dag i drivhuset om vinteren og på verandabordet om sommeren. 
HER kan du lese mer om den
Og skulle du ikke vinne så kan du jo gå inn på linken og finne ut hvordan du hekler din egen duk ;-)









søndag 26. juni 2016

Hagefestival, sommerens første rosefat og litt rosa utstyr...



Lørdag var vi på Hagefestival på Dokka og det var vel anvendt tid, det må jeg virkelig si. Det er tredje gang vi er der og det er femte året på rad at Nordre Land Hagelag arrangerer denne flotte festivalen. På lørdag var det masse spennende utstillere ute i hele handlegata og spennende foredrag foregikk innomhus. Og selvfølgelig fant jeg noen godbiter som ble med hjem. Koselig er det også å treffe likesinnende og slå av en hageprat og få noen gode råd av utstillerne. Været viste seg fra sin beste side med sol fra klar himmel og over tjue grader, nesten så det ble litt i varmeste laget. Med regnvær både fredag og i dag var arrangørene virkelig heldig med været. Vi kommer nok igjen neste år også, for dette er et av årets høydepunkter for oss hagegale.
Lørdag plukket jeg inn roser til sommerens første rosefat. Med regn i vente var det viktig å kunne nyte de flotte utsprungne rosene, så fatet ble fylt opp av de hvite blomstene fra "Louise Bugnet" og de gule fra "Namdalsrosa". Og gjett om det dufter deilig! Rosefatet ble plassert på stuebordet og det duftet deilig roser i hele stua etterpå.
I dag er det innevær og avslapping. Og tid for å tenke litt på hvor jeg skal plassere plantene jeg handlet i går. Men planlegging er halve moroa så jeg storkoser meg jeg. I tillegg fikk jeg tak i kanskje Norges siste utgave av Claus Dalby sin bok "Mit Haveliv" så jeg har nok å lese på. Denne boka er utsolgt over alt og helt umulig å få tak i mer. Men så kom jeg over nettsida til en av utstillerne på årets Hagefestival, Herr og Fru Jørgensen, og de hadde igjen et eksemplar av boka. Gjett om jeg var snar til å sikre med den! Så nå koser jeg meg i godstolen mens regnet trommer på taket og er egentlig veldig fornøyd med helga. God søndag til dere alle!

Fargesprakende utstilling på Bedehustomta
Inspirasjon til kreativ borddekking - fra Herr og Fru Jørgensen

Hele gata i Landsbyen Dokka blir avsperret denne dagen og forvandlet til en stor handlegate for oss hagegale. Her finner du masse spennende utstillere med både planter, redskaper og andre hagerelaterte ting.
Bildet er lånt med tillatelse fra Nordre Land Hagelag
Et spennende utvalg av planter ble med hjem til Valdreshagen 
Hvit sibiriris (iris sibirica "Butter and Sugar" ) fra Langangen Planteskole
Stjerneskjerm "Moulin Rouge" fra Garden Living. Se på den fargen da!

Hvit løytnantshjerte, også fra Garden Living.
Den jeg kjøpte i fjor klarte ikke vinteren, så jeg prøver igjen. Kan jo ikke gi opp med en gang, for Løytnanthjerte skal være ordentlig herdig.

Mjødurt "Variegata" fra Garden Living. Jeg elsker varigerte blader!

Flekktvetann og rød praktryllik fra Mai Slettum. Stjerneskjerm fra planteloppemarkedet hos Hageselskapet Oppland
Brudeslør er igjen på plass i hjertekurven i drivhuset

Lekker farge!

Norges kanskje siste eksemplar av Claus Dalby sin bok "Mit Haveliv" er jeg blitt lykkelig eier av.
Små notisbøker til å notere alle hageideene jeg får på rundturene i hagen og som er små nok til å putte i lommen fant jeg faktisk på den lokale bokhandelen.

Sommerens første rosefat
 "Louise Bugnet" og "Namdalsrosa"
Det har blitt noen rosa innkjøp i det siste...
Stor flott blomstervase designet av Finn Schjøll fra Hadeland Glassverk har jeg fått av min mann (man kan aldri få for mye blomstervaser) Blomstersaks og rosa hagesaks samt knebeskyttere fra Garden Girls (Ellos). Telysestake fra Porsgrund. Romantiske klesklyper fra Herr og Fru Jørgensen.
Denne flotte rosa lelysestaken i serien Nordic Light fra Porsgrund har jeg fått av mamma. Lekker ikke sant?
Lekre rosa romantiske klesklyper fra Herr og Fru Jørgensen.
Nå mangler jeg bare tørkestativet....men det kommer nok, bare handymannen min får tid..
En rosa rosesaks må alle hagejenter ha!
I hagen har den lekre svartlilla Iris chrysographes "Black Form" nå begynt blomstringa
Og i drivhuset har blomstene på "Westerdale Appleblossom" begynt å få rosafarge på blomstene.
Det er første gang denne blomstrer og det er veldig spennende å se hvordan den blir.
I det øsende regnværet er det best å være under tak. Dette er fra inngangspartiet der de flotte store stemorsblomstene har fargefest

I dag er det aller best inne, synes denne lille "prinsessen på erten" frøkna...

lørdag 25. juni 2016

Midtsommer

Det er midtsommer i Valdres. Hele hagen strutter av bristeferdige knupper og hver dag byr på nye overraskelser. Man må jo bare bli i godt humør når man etter endt arbeidsdag runder hjørnet rundt leveggen og det i løpet av dagen har sprunget ut en ny rose i rosehagen. Det er nå vi får belønningen for alt arbeidet vi har lagt ned i hagen, nå skal vi bare NYTE for nå skjer tingene fort.
Og i morgen er det tid for en av årets store begivenheter for oss hagegale, nemlig Hagefestivalen på Dokka. I år arrangeres for den for femte gang og jeg gleder meg stort. HER kan du lese mer om programmet og utstillerne som kommer. Og bor du i nærheten så vil jeg på det sterkeste anbefale deg om å ta turen, det er vel anvendt tid.
En liten rundtur i Valdreshagen midtsommers byr jeg også på, nå går det så fort at det gjelder å holde fotoapparatet klart ;-)

Gullbasse på besøk på en av de tre akeleiefrøstjernene som ruver vakkert over rosebedene
Min nyeste forelskelse i hagen er denne flotte storkenebben - Geranium himalayense  "Pleniflora"
Blomstene ser ut som små roser ♥

Storfavoritten Stjerneskjerm har også begynt blomstringa, i rosehagen er det nå hele fire forskjellige fargenyanser



Den flotte Potentilla "White Queen" fortsetter å imponere


Rose nummer tre ut i rosehagen er "Louise Bugnet". En av de første som blomstrer om sommeren og en av de siste som gir seg om høsten. Og min absolutte anbefaling til alle som kunne tenke seg en velduftende, hardfør, gjenblomstrende og frisk rose i hagen. 
HER kan du lese mer om denne flotte rosa.
Roseknuppene er rosa, men selve blomsten blir hvit 

Fjerde rose ut. Høyt under verandataket, hele fire meter over bakken, har slyngrosa "Polstjärnan" begynt blomstringa. Denne robuste hardføre rosebusken dekker nå hele klatreveggen på 3,5 x 3 meter og noen greiner klatrer også videre langs verandataket.


Bergrosa (rosa Pendulina) er snart ferdig med sin korte intense blomstring. Disse to søte blomstene er på et lite rotskudd som vi tok vare på under flyttinga av den store rosebusken.

Den vakre gule Namdalsrosa har fortsatt mengder av knupper igjen og litt etter litt blir hele rosebusken gul. Jeg må stadig bort og lukte på de nydelige sitrusduftende blomstene.
Sibirvalmuene fortsetter fargefesten. Denne vakre valmuen er hvit med en aprikos nyanse
Tua med sibiriris har vokst seg større og har enda flere knupper i år. Og nå har de vakre blå elegante blomstene startet blomstringa.
De mange tuene med sverdiris har ikke riktig så mange knupper i år, det har vært litt for tørt og disse liker masse regn. De gule blomstene er utrolig flotte og får meg til å smile der de vaier i bedet utenfor kjøkkenvinduet
I det samme bedet har også ildsveven vokst seg stor og de orange blomstene er noen ordentlig gledesspredere. Og selv om de er små er de jo så lekre.

Fjellflokk  - stauden jeg trodde jeg ikke likte. Ja, så feil kan man ta. Ordentlig lekker når den er i full blomst.

Lupinene i den litt mer ville delen av hagen er vakre og litt av noen humlemagneter

Ny dahliaskjønnhet har begynt blomstringa, dette er "Arabian Nights"
I drivhuset har den ene vindrua vokst kraftig og har begynt blomstringa
Enda flere av pelargoniene har begynt blomstringa. Dette er en navnløs hengepelargonia med den lekreste rosalilla farge
Duftpelargoniene har nå fått store flotte blader og dufter deilig sitrus
Og denne nydelige skjønnheten heter "Elida Bråthen"
Drivhuset blir ofte brukt til en liten hvilepause med kaffekopp og hagelektyre.
 Sirikit liker også godt å ta en liten hvil i en av godstolene.
I dag har det regnet hele dagen. Men det gjør ingenting for nå trengte hagen vann.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...